Ferrarin tähtipilotin Sebastian Vettelin mukaan F1-sarjan olisi pidettävä kiinni legendaarisimmista kilpailuistaan keinolla millä hyvänsä, eikä nyhdettävä radoilta vain jatkuvasti enemmän rahaa.

F1-sarjan kuuluisimmmat radat ovat olleet lähiaikoina vuorotellen vaarassa tippua kuninkuusluokasta.

Jopa Silverstonen ja Hockenheimin klassikkokisojen tulevaisuus oli vaakalaudalla. F1-sarjan kanssa ei tahtonut löytyä yhteisymmärrystä kisojen isännöinnin kustannuksista, joiden on raportoitu kasvaneen viime vuosina entisestään.

Vettelin mukaan kyseinen suunta ei vetele lainkaan. Nelinkertainen maailmanmestari toivoisi sarjan miettivän muutakin kuin setelitukkoja neuvotellessaan klassikkoratojen kanssa jatkosopimuksista.

[readmore from=”saksan gp”]

– F1:n on lakattava miettimästä vain rahaa, antakaa historiallisten ratojen pysyä sarjassa, Ferrari-tähti täräytti rtbf.be-sivustolle.

– Täällä (Hockenheimissa) on niin paljon tukea ja intohimoa lajia kohtaan. Tämän GP:n ei voi antaa kadota. Meidän ei pitäisi mennä sinne, missä avataan lompakot ja hallituksilta saadaan paljon rahaa. Se tarkoittaa, että lopetamme ajamisen historiallisilla radoilla, Vettel huolehti.

– Minä en ole vastuussa lajista, mutta on lyhytnäköistä ajatella lompakkonsa täyttämistä sen sijaan, että keskittyisi lajin terveyteen ja sen tulevaisuuteen, saksalainen muistutti.

Lähde: rtbf.be