F1-sarja aikoo luopua nykyisestä rengaspolitiikastaan kaudeksi 2021. Motorsportin saamien tietojen mukaan sarja tulee luopumaan nopeasti kuluvista renkaista.

Sarjan rengastoimittajalta Pirelliltä on pyydetty läpi sen 2011 alkaneen yhteistyön renkaita, joiden perusominaisuutena on ollut nopea kuluminen ja siten suorituskyvyn tipahtaminen. Erityisen radikaaleja renkaat olivat Pirelli-aikakauden alkuvuosina.

Kauden 2021 sääntömuutosten nytkähtäessä eteenpäin sarja aikoo pistää uusiksi myös rengaspolitiikkansa. Vannekoko kasvaa 18 tuumaan, minkä lisäksi myös renkaanlämmittimistä tullaan luopumaan.

Formula 1:n sääntöihin merkittävä muutos – ohittaminen helpottuu jopa kymmenkertaisesti

FIA-pomo: Britanniassa pohditaan kiistellyn käytännön paluuta F1-sarjaan – ”Haluaisin nähdä sen”

Nyt julki tulleen tiedon mukaan renkaat tulevat olemaan jatkossa hyvin kestäviä, jotta kilvanajo ei kärsi ainakaan niistä.

– Nykyiset Pirellin renkaat ovat tuote, jota me olemme pyytäneet heiltä. Nyt meidän on aika pyytää jotain erilaista, FIA:n F1-sarjan teknisistä asioista vastaava Nikolas Tomazis kertoi.

Sarjan tekninen pääkonsultti Pat Symonds vahvistaa sarjan käyneen Pirellin kanssa neuvotteluja tulevista renkaista.

– Simuloimme tällä hetkellä tulevia renkaita. Voisimme tehdä Le Mans -tyyliset renkaat, jotka eivät kulu kulumallakaan, mutta mielestämme varikkokäynnit ovat osa F1-sarjaa. Olen kuitenkin saaa mieltä Nikolasin kanssa siitä, etteivät nopeasti kuluvat renkaat olleet koskaan hyvä asia F1-sarjalle. Meidän ei olisi pitänyt koskaan edes kokeilla niitä.

Voita Kimi Räikkösen lippis!
Kaksi helppoa keinoa:

Seuraa mitä Instagramissa
Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen & kommentoi tähän postaukseen ”Jäämies”