Entinen F1-kuljettaja Martin Donnelly on saanut vakavia vammoja onnettomuudessa, johon hän joutui hyväntekeväisyystapahtumassa. Yhdestä F1-historian rajuimmista onnettomuuksista selvinnyt Donnelly on vaarassa menettää jalkansa.

Motorsport Magazine kertoo Donnellyn osallistuneen viikonloppuna Irlannissa hyväntekeväisyysajoon, jonka avulla oli tarkoitus kerätä varoja syöpälapsipotilaille.

Donnelly, joka ajoi tapahtumassa mopolla, kaatui hiljaisessa vauhdissa, jonka jälkeen takana ajanut kuljettaja törmäsi häneen. Donnelly toimitettiin sairaalaan, mutta lääkärit pelkäävät vakavien jalkavammojen tarkoittavan amputaation suorittamista.

Toisen kuljettajan ohjastama ajoneuvo osui Donnellyn vasempaan jalkaan, jota on operoitu aiemminkin, vuoden 1990 onnettomuuden takia.

1989-1990 formula ykkösissä Arrowsilla ja Lotuksella ajanut Donnelly muistetaan parhaiten hurjasta ja rajusta onnettomuudestaan Espanjan Jerezissä 1990. Mies ajautui ulos radalta harjoituksissa kovassa vauhdissa, minkä seurauksena hänen autonsa tuhoutui täysin. Donnelly sinkoutui ulos autostaan, jääden makaamaan keskelle rataa yhä kiinni penkissään.

Donnelly sai onnettomuudessa lukuisten luunmurtumien lisäksi myös hengenvaarallisia vammoja muun muassa aivoihinsa ja keuhkoihinsa. Hän vaipui koomaan useita kertoja vielä viikkoja onnettomuuden jälkeen, kun miehen munuaiset lakkasivat toimimasta.

Donnelly toipui takaisin hämmästytävän normaaliin elämään, vaikka F1-ura luonnollisesti päättyikin. Hän on jopa kilpaillut muutaman kerran, vaikka miehen jalkojen liikkuminen ei koskaan palautunutkaan normaalille tasolle.

Donnellyn lähipiiri käynnisti nyt viikonloppuna nähdyn onnettomuuden jälkeen varainkeruukampanjan, johon on tullut lahjoituksia lyhyessä ajassa jo yli 20 000 puntaa.