Vahvistus: F1-floppi korvaa Fernando Alonson

© Kuva: Getty Images

Entinen Toro Rosson F1-kuljettaja Brendon Hartley korvaa Fernando Alonson WEC-sarjassa Toyotalla seuraavalla kaudella.

WEC-sarjan käynnissä oleva kausi huipentuu Le Mansin 24 tunnin ajoon tulevana viikonloppuna. Alonson autokunta, johon kuuluvat myös Sebastien Buemi ja Kazuki Nakajima, johtaa sarjaa reilulla erolla ennen toista Toyotan autokuntaa.

Hartley ajaa ensimmäisen kerran kestävyyskilpurissa Toyotalla kauden 2019–2020 avauskisassa Silverstonessa 1. syyskuuta.

29-vuotiaan Hartleyn F1-uraa värittivät kahdet potkut. Mies sai ensimmäisen kerran kenkää Red Bullin akatemiasta jo ennen varsinaista F1-debyyttiä. Talli pestasi hänet takaisin viime kaudeksi Toro Rossolle, mutta heikot otteet eivät poikineet jatkosopimusta sarjaan.

Vaikka Hartleyn F1-ura oli vaikea, kestävyysautoilussa kyse on todellisesta ässästä. Uusiseelantilainen on voittanut WEC-mestaruuden kaksi kertaa Porschella, ja häneltä löytyy myös Le Mansin 24 tunnin ajon voitto kaudelta 2017.