Toyotan pääjohtaja teki ennennäkemättömän tempun rallikatastrofin jälkeen

© Kuva: Getty Images

Toyotan Ott Tänakin voiton menettäminen Sardinian MM-rallin päätöserikoiskokeella masensi paitsi kuljettajaa, myös tallia. Autojätin pääjohtaja Akio Toyoda antoi harvinaislaatuisen lausunnon tapahtumista.

Tänakin johtopaikka vaihtui viidenteen sijaan auton ohjauksen hajotessa kisan viimeisellä erikoiskokeella. LUE MYÖS: Yle: Tommi Mäkinen epäilee – tässä syy Tänakin ulosajoon

Pääjohtaja Toyoda seurasi kilpailua paikan päällä. Hän oli yksi pettymyksen kokeneista. Kilpailun jälkeen Toyoda julkaisi virallisen kannanottonsa viikonloppuun, harvinaislaatuisesti muuten kuin voittoisan suorituksen jälkeen.

– Sardinian rallin loppu oli sydäntäsärkevää. Kuljettajat haluavat menestyä meille, ja olin sanaton nähdessäni auton hajoavan viimeisellä EK:lla. Suurin pettymys tämä on kuienkin kuljettajalle ja kartanlukijalle. Olen pahoillani, ettemme saaneet tarjottua heille heidän ansaitsemaansa sijoitusta. Olen myös pahoillani kaikille faneillemme, Toyoda kirjoitti virallisessa kannanotossaan.

– En ole koskaan julkistanut tällaista viestiä muuten kuin voiton jälkeen. Mutta halusin tuoda julki tuntemuksin omin sanoin tällaisella hetkellä. Oli erittäin tärkeää, että näin tallin toimintakyvyn omin silmin Sardiniassa, paikan päällä ollut pääjohtaja kertoi.

 


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.