Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolffin mielestä hänen kuljettajansa Lewis Hamilton ei nauti ansaitsemaansa huomiota suuren yleisön silmissä. Wolff on valmis nimeämään britin yhdeksi kaikkien aikojen kuljettajista.

Hamilton on ollut viime vuosina radalla pysäyttämätön, mutta miehen arvostusta ovat syöneet paitsi ylivoimainen kalusto, myös kisaviikonloppujen ulkopuoliset tapahtumat. Wolffin mielestä on suuri sääli, että ihmiset takertuvat epäolennaisuuksiin Hamiltonin urasta ja elämästä puhuttaessa.

[readmore from=”hamilton lewis”]

Motorspot.com kysyi Wolffilta, miten hän kokee Hamiltonia kohdeltavan.

– Mielestäni Britanniassa hän ei saa ansaitsemaansa arvostusta. Jonain päivänä hän lopettaa, ja silloin ihmiset puhuvat toisilleen ”hän oli yksi parhaista, ja me saimme todistaa tätä matkaa. Eikö hän vain ollutkin mielenkiintoinen persoona?” Mutta miksi tilanne on tällä hetkellä mikä se on, en tiedä. Johtuuko se siitä, että hänellä myydään paremmin lehtiä ja klikkejä keskittymällä muihin asioihin kuin hänen ajotaitoihinsa, Wolff purkautui.

Wolff pitää viisinkertaista maailmanmestaria jo nyt yhtenä lajin historian parhaista.

– Ihmiset eivät tajua mahdollisuutta todistaa tätä, kenties kaikkien aikojen parhaimman koskaan eläneen kuljettajan uskomatonta matkaa.

Hamilton on matkalla kohti Michael Schumacherin viimeisiä rikkomattomina pidettyjä ennätyksiä. Schumacher nappasi urallaan 91 ykkössijaa, Hamiltonilla on niitä kasassa nyt 79.