F1-tallin pomolta raju kommentti formuloiden kisakalenterien vaikutuksista perheisiin

© Kuva: Getty Images

Toro Rosson tallin johtomies Franz Tost sanoi, ettei häntä kiinnosta lainkaan miltä formulakuskien ja muiden työntekijöiden perheistä tuntuisi, jos F1-kisakalenteriin lisättäisiin entistä enemmän kisoja.

Itävaltalaiskonkarilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa, mitä mieltä hän on F1-sarjan kisakalenterin kasvusta muun muassa tulevien Vietnamin ja Hollannin GP:n myötä.

Media halusi myös tietää, mietityttävätkö rankan matkustamisen inhimilliset puolet Toro Rosso -pomoa lainkaan.

– Perheet eivät kiinnosta minua. Meillä voi olla paljon kisoja. Meillä on 52 viikonloppua. Jos saamme rahaa kisoihin, minulla ei ole sen kanssa mitään ongelmaa, Tost täräytti Kanadan GP:n lehdistötilaisuudessa.

Tost on väläytellyt myös aiemminkin kylmän urakeskeistä ajattelutapaansa formuloiden maailmasta.

– Uusi vapaa-ajasta nautiskeleva sukupolvi ei hyväksy pitempää kisakalenteria F1:ssä. Minä olen mielelläni kilparadalla. Mitä sitä kotona tekisi? Se on hyödytöntä. Sitä puhuisi vain tyhjänpäiväisiä vaimon kanssa, tallipamppu taivasteli helmikuussa Racefansille.

Tallipomo jyrähti pessimistisistä epäilyksistä F1:n kulukaton ongelmasta: ”Aivan hölynpölyä”