F1-historian legendaarisimman taistelun toinen osapuoli: Nykysäännöillä olisimme joutuneet vankilaan

© Kuva: Getty Images

Takavuosien F1-tähti Rene Arnoux on yksi sarjan nykytilanteeseen tyytymättömistä. Yhden koko sarjan historian legendaarisimman taiston toinen osapuoli kauhistelee, mitä taistosta olisi seurannut nykypäivän säännöillä.

Arnoux taisteli Ferrarin Gilles Villeneuvea vastaan Ranskan GP:n kakkossijasta kauden 1979 kilpailussa. Kaksikko taisteli rengas rengasta vasten useiden mutkien ajan, autojen osuessa välillä toisiinsa ja ajautuen jopa ulos radalta. Kukaan ei kuitenkaan kyseenalaistanut taistoa, vaan päinvastoin kuskit itse, media sekä fanit hurrasivat sille. Sijoitustaistelua muistellaan edelleen klassikkona.

Gilles Villeneuven kuoleman järkyttävä tarina – tallikaverin ruma temppu sai F1-legendan raivostumaan

Kontrasti nykypäivään on tyystin eri. Kuljettajat valittavat radioliikenteen avulla pienistäkin ohitusta vaikeuttavista teoista, minkä lisäksi tuomaristo jakaa rangaistuksia mikäli auton katsotaan poistuneen radalta hyötyä saaden. Kanadan ja Ranskan GP:n tapahtumat ovat tehneet suurta hallaa sarjan maineelle.

Näkökulma: Formula 1:n tuomarilinja on johdonmukainen – muuta hyvää siinä ei olekaan

Näkökulma: Vettelin rangaistus paljasti, kuinka pihalla osa faneista on: ”En tiedä kumpi ärsyttää enemmän, tuomarit vai fanit”

Arnoux kommentoi nykytilannetta värikkäästi kanadalaislehti Le Journal de Montrealille.

– Meidän aikamme kaltaista taistelua ei enää valitettavasti nähdä. Se ei vain olisi mahdollista enää. Tapaus otettaisiin heti tutkintaan, osuivathan automme toisiinsa ainakin seitsemän kertaa. Meitä olisi odottanut varmaankin vankila kisan jälkeen, Arnoux latasi.

Arnouxin rakkaus lajia kohtaan on sammunut.

– Katson nykyään mielummin moottoripyöräkisoja. Formuloista on tullut autonvalmistajien taistelutanner, jossa Ferrari ja Mercedes mittelevät.

LUE MYÖS:

Näkökulma: F1 voisi korjata helposti kaikki nykyiset ongelmansa – mutta se vaatisi demokratian tappamista


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.