Ferrari-tähti Sebastian Vettel nauttii Barcelona-Catalunyan radalla ajamisesta. Saksalaispilotti on kuitenkin aina varuillaan radan viimeisen sektorin suhteen.

Jokainen F1-kisakalenterin rata tarjoaa aivan omanlaisia haasteita kuljettajille. Jotkut radat ovat kapeita ja tiukkoja katusokkeloita, toiset kestävyyttä ja keskittymistä vaativia perinteikkäitä moottoriratoja.

Myös Katalonian radalta löytyy tiettyjä kohtia, jotka voivat pilata kilpailun virheen sattuessa. Vettel kertoi varovansa aina erityisesti radan viimeistä sektoria.

– Tunnen Barcelona-Catalunyan radan täydellisesti ja kolmannen mutkan ylämäki sekä yhdeksäs mutka ovat ehdottomasti hauskimmat kohdat. Viimeinen sektori ei ole enää niin kiinnostava kuin ennen, mutta se on nyt varmaankin vieläkin tärkeämpi kierrosajan osalta, saksalaiskuski arvioi Checkered Flagille.

[readmore from=”espanjan gp”]

– Siinä on itseasiassa oltava varovainen, ettei tee yhtään virheitä. On helppo pilata renkaansa tällä sektorilla ja menettää arvokkaita kymmenyksiä, Vettel opasti.

Radan haasteista huolimatta Vettel matkusti Espanjaan hyvissä tunnelmissa.

– Minulla on aina ollut todella positiivisia viikonloppuja Barcelonassa Ferrarin kanssa, vaikka en olekaan koskaan voittanut siellä. Toivottavasti tämä olisi se hetki, kun tuo asia korjataan.

Sebastian Vetteliltä avointa puhetta väleistään Lewis Hamiltonin kanssa

Lähde: Checkered Flag