Erikoinen tilanne! F1-talli menettämässä tärkeän sponsorinsa ja polttoainetoimittajansa – Brasilian presidentti vaatii sopimuksen purkua

© Kuva: Getty Images

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro yrittää junailla eroa brasilialaisen polttoainevalmistajan Petrobrasin ja McLarenin F1-tallin välille.

Julkisessa omistuksessa oleva Petrobras teki Bolsonaron viime vuonna yli 150 miljoonan dollarin ja viiden vuoden mittaisen sopimuksen McLarenin kanssa.

Tietojen mukaan McLarenin sai tosin vain puolet kyseisestä summasta. Loput käytettiin Petrobrasin sisäiseen tutkimus- ja kehitystyöhön.

Nyt brassipresidentti haluaisi päästä eroon jättisopimuksesta. Bolsonaro kertoi Twitterissä etsivänsä tapaa purkaa yhteistyö McLarenin yhteistyön kanssa.

– Vuonna 2018 Petrobras teki McLarenin kanssa 782 realin (Brasilian rahayksikkö) arvoisen sopimuksen, joka on voimassa viisi vuotta. Tällä hetkellä yhtiö etsii minun hallitukseni päätöksellä tietä purkaa sopimus, presidentti tviittasi.

Bolsonaro ei perustellut itse, miksi haluaisi lopettaa sopimuksen. Brasiliaisministeri Osmar Terra haukkui sopimusta vasta taloudellisesti järjettömäksi.

– Siinä ei ole järjen häivääkään. Se on aivan absurdia, ei ole mitenkään sen (rahamäärän) arvoista saada pienellä präntillä nimi kypärään, Terra latasi Motorsport Weekin mukaan.

Petrobras saisi todennäköisesti tuntuvat sanktiot oikeudessa sopimusrikkomuksesta, jos se purkaisi sopimuksen väkisin näin varhaisessa vaiheessa viisivuotista yhteistyötä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, onko Brasilian hallitus ryhtynyt vielä todellisiin oikeustoimiin.

Lähde: Motorsport Week

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!