Max Verstappenin mielestä F1:n renkaiden ominaisuudet ovat liian heikkoja. Hollantilainen toivoisi myös moottorien suorituskyvyllä olevan vähemmän merkitystä tallien voimasuhteissa.

Jokaiselta kuskilta löytyy monta asiaa, jotka he muuttaisivat mielellään kuninkuusluokan säännöissä.

Verstappenia häiritsevät erityisesti tekniset asiat, jotka himmentävät sarjan urheilullista jännitystä.

Erityisesti risuja saavat Pirellin tuoreimmat renkaat, jotka eivät Red Bull -tähden mukaan kestä kunnon kilvanajoa.

– Renkaat ovat tällä hetkellä todella herkkiä ja ylikuumenevat helposti. Sitten alat liukua enemmän radalla ja muita on vaikeampi seurata. Siksi kisojen aikana on vaikea taistella, hollantilainen harmitteli verstappen.nl-sivuston haastattelussa.

– DRS auttaa pääsemään lähemmäksi, mutta en haluaisi luottaa liikaa sen varaan. Nopean kierroksen jälkeen on hidastettava voidakseen ajaa toisen, sillä renkaiden on annettava viilentyä. Se kestää aivan liian pitkään.

[readmore from=”verstappen max”]

– On pysyttävä tietyn rajan sisällä tai muuten renkaa ylikuumenevat. Ajaisin mielelläni paljon nopeammin, Verstappen manasi.

Kärjen haastajatallin pilottia ärsyttää myös se, kuinka suureksi tallien väliset tasoerot ovat päässeet repeämään nykyisten moottorisääntöjen myötä.

– Meidän pitäisi olla vähemmän riippuvaisia moottoreista. Tällä hetkellä moottorien välillä on liikaa eroa. Viime vuosina mestaruuden on voittanut yleensä talli, jolla on paras moottori. Yleisesti ottaen tuon eron pitäisi pysyä 20 tai 30 hevosvoimassa, Verstappen linjasi.

F1-autojen aerodynamiikkakaan ei saa puhtaita papereita hollantilaistähden arvioissa.

– Aerodynamiikankaan ei tarvitsi olla minulle niin nopeaa. Riittäisi, että voisimme kisata toisiamme vastaa paremmin. Kun koskettaisi toista ja jokin hajoaisi ei se maksaisi puolta sekuntia kierrokselta. Nyt puolet autosta hajoaa ajaessa hieman liian nopeasti reunakiveyksen päältä. Emme halua sellaista, formulastara huokaisi.

Lähde: verstappen.nl