Suomalaiset F1-fanit äänestivät kaikkien aikojen kilpailua. Ykköseksi valikoitui GP joka on suomalaisille ja Kimi Räikkösen faneille ikimuistoinen, mutta kisatapahtumiltaan hyvin köyhä.

Äänestys toteutettiin Moottoriurheilun Olohuoneessa, Suomen yhdessä suosituimmista F1-faniryhmistä.

Mustana hevosena valmiiksi asetettujen äänestysvaihtoehtojen ulkopuolelta listalle noussut Brasilian GP vuosimallia 2007 keräsi lähes puolet enemmän ääniä kuin toiseksi noussut kauden 2005 Japanin GP. Molemmat kilpailut päättyivät Räikkösen voittoon, joten Jäämiehen merkitys suomalaiselle formulafanille ei jää epäselväksi.

Brasilian GP:ssä Räikkönen nappasi maailmanmestaruuden uskomattomien vaiheiden jälkeen, noustuaan voittonsa myötä kaukaa takaa pistetaulukon kolmannelta sijalta ykköseksi. Eroa Lewis Hamiltoniin ja Fernando Alonsoon jäi lopulta yksi piste.

Vaikka Räikkösen voitto ja mestaruus herättää kaikissa taatusti vain riemastuttavia tunteita, ei itse kilpailu ollut mitenkään tapahtumarikas.

Japanissa kahta vuotta aiemmin Räikkönen raivosi puolestaan tiensä upealla ajolla letkan takaa kilpailun voittoon, kruununa upea ohitus viimeisellä kierroksella johtopaikkaa pitäneestä Giancarlo Fisichellasta. Kyseistä suoritusta pidetään yleisesti Räikkösen uran väkevimpänä ajosuorituksena.

Kolmanneksi äänestyksessä nousi Azerbaidzhanin GP 2017. Kolareita, ohituksia ja hurjasti draamaa sisältänyt kisa jäi suomalaisten mieliin Valtteri Bottaksen noustua toiseksi vain metrejä ennen maaliviivaa.

Äänestyksessä näkyi käsitys ajatuksesta, jossa kaikkien aikojen GP ajateltiin yhtä kuin eniten tunteita herättänyt kilpailu, jossa suomalaiskuskilla on iso rooli. Näin ollen muualla maailmalla yleisesti arvostetut klassikkokilpailut eivät Moottoriurheilun Olohuoneen äänestyksessä juhlineet.

Miltä äänestystulos näyttää? Liity Moottoriurheilun Olohuoneeseen ja kerro mielipiteesi!