Kuskilupaus Mick Schumacher saattoi paljastaa vahingossa Ferrarin SF90-kilpurin tehojen yltävän yli tuhannen hevosvoiman.

FIA pyrki rajoittamaan kärkitallien kilpavarusteluja voimayksikön tehojen osalta ennen kuluvan kauden alkua. Kasvavia vauhtieroja tallien välillä haluttiin tasoittaa.

Tilanne ei ole kuitenkaan välttämättä muuttunut juurikaan, jos Ferrarin autoa Bahrainin testeissä kokeilleen Schumacherin puheita pidetään totena.

Michael Schumacherin poika kuvaili Ferrarin F1-autosta löytyvän niin paljon tehoja, ettei sen kanssa sovi innostua liikaa radalla.

[readmore from=”ferrari”]

– Sitä kohtaan täytyy löytyä myös kunnioitusta. Jos sitä ei löydy, hommasta tulee vaarallista yli tuhannen hevosvoiman kanssa, nuorukainen hehkutti Autobild-julkaisulle.

Schumacherin lausahdukseen liittyi eräs tieto, jota sen paikkansa pitäessään Ferrari ei olisi halunnut paljastaa koko maailmalle.

Maranellolaisten koneesta uskotaan löytyvän nyt jopa reilut tuhat hevosvoimaa. Ferrari olisi pimittänyt epäilemättä mieluusti vielä hetken kärkivastustajiltaan Mercedekseltä.

Takavuosien tallijohtaja: Ferrari tehnyt virheen Vettelin ja Leclercin kanssa – ”Tästä voi tulla ongelma”

Lähde: Autobild