Formulakuskien keskuudessa kaivataan standardikoon ohjaamoja F1-autoihin pienikokoisempien kuljettajien etulyöntiaseman poistamiseksi.

F1-pilottien fyysisten ominaisuuksien tekemiä eroja kuskien välisiin voimasuhteisiin on pyritty kuromaan umpeen tänä vuonna.

Autojen painoa on tuotu lähemmäs toisiaan kilpureihin asennetuilla niin sanotuilla lisäpainolasteilla, jotka tasaavat kevyempien ja suurikokoisempien kuskien painoeroja.

Uudistuksesta on pidetty yleisesti suuresti F1-varikolla. Kuskien ei tarvitse enää vetää niin rankkoja laihdutuskuureja ja vartioida painoaan vuoden mittaan.

Nyt osa kuskeista kaipaa myös autojen ohjaamojen koon määrittelemistä säännöillä.

[readmore from=”aerodynamiikka”]

– Seuraava askel olisi tehdä ohjaamosta standardikokoinen kaikissa autoissa, sillä pienillä kuskeilla on edelleen tiettyjä etuja. Kaiken voi rakentaa tiiviimmin. On enemmän tilaa tehdä, mitä haluaa. Esimerkiksi jäähdyttimet voidaan tuoda lähemmäksi, Williamsin F1-pilotti George Russell perusteli kantaansa Motorsportille.

Ohjaamostandardeja käytetään jo alemmissa formulaluokissa. Russellin mukaan pienempien kuskien etu on tällä hetkellä yllättävän suuri, vaikka se ei kotikatsomoon asti näykään.

– Heillä [F2- ja F3-sarjoissa] on standardikoko, joka vastaa 172 senttimetrin pituista kuskia. Viime kädessä te mediassa ja fanit ette huomaa sitä [etua]. Asia menee kuitenkin ehdottomasti oikeaan suuntaan, Russel arvioi.

Kiintoisaa kuultavaa! Kimi Räikkönen antoi tuomionsa F1:n uusista aerodynamiikkasäännöistä

Lähde: Motorsport