Toyotan Kris Meeke vihjaili vahvasti, että Citroen taktikoi erikoiskokeen keskeytyksen eilen Meksikon GP:ssä suojellakseen Sebastien Ogierin voittomahdollisuuksia.

Esapekka Lappi ajoi ulos eilen lauantain kymmenennellä erikoiskokeella aiheuttaen koko erikoiskokeen keskeytyksen. Punaiset liput pelastivat hänen tallikaverinsa Ogierin kilpailun. Ranskalainen oli kärsinyt erikoiskokeella rengasrikon ja olisi pudonnut kauksi, mutta erikoiskokeen keskeytys tarkoitti kuitenkin aikahyvitystä lopuille kuljettajille mukaan lukien Ogierille.

Meeke, joka kärsi myöhemmin rengasrikon, oli vielä tuolloin mukana voittotaistelussa Ogierin kanssa.

– Jonkun pitäisi puuttua heidän (Citroenin) touhuun kunnolla. He käyttävät hyväkseen turvallisuussääntöjä, jotka on luotu suojelemaan ihmishenkiä, Meeke puhisi Motorsport.comin mukaan.

Meeken mukaan tilanteessa ei ollut vaaratilannetta, kun hän ajoi Lapin auton ohi.

– Hän oli selvästi sivussa tieltä. Kun tulimme mutkaan, Janne (Ferm, Lapin kartanlukija) huitoi, että ohi vain. He eivät olleet edes lähelläkään, kokenut brittikuski jatkoi.

Samoilla linjoilla oli myös Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen.

– Sitä en tiedä, kuka painoi punaista nappulaa. Me selvitämme asiaa tällä hetkellä. Se oli meidän mielestämme erittäin epäreilua, kaikki näkivät telkkarista, että Ogierilla oli eturengas puhki, Mäkinen sanoi Yle Urheilulle.

– Sekä Meeke että Evans pääsivät hyvin ohittamaan Esapekan paikan. Siinä ei ollut mitään syytä punaiselle lipulle, ei mitään tarvetta. Nyt se menee järjestäjälle, että millaisia aikahyvityksiä siitä annetaan.

Tällä hetkellä Ogier johtaa kisaa vajaan puolen minuutin erolla ennen Fordin Elfyn Evansia ja Toyotan Ott Tänakia. Rengasrikon kärsinyt Meeke on kisassa viidentenä. Tänään ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.