Takkiin tulossa? Venäläistaholta ennustetaan vaikeuksia F1-sarjan myynnille – ”Vaikea löytää ostajaa, joka olisi valmis maksamaan tuon summan”

Formula 1: Kanadan GP, Montreal
© Kuva: Getty Images

Venäjän moottoriurheiluliiton johtomies Igor Jermilin uskoo, ettei Liberty Media saisi kaupattua F1-sarjaa helpolla uusille omistajille.

Formula 1:tä hallinoiva amerikkalaisyhtiö on ajautunut viime aikoina pahoihin riitoihin useiden GP-kisojen järjestäjien kanssa.

Kisapromoottorit eivät ole pitäneet Libertyn itsevaltaisesta tavasta johtaa sarjaa. Jotkut klassikkoradat kuten Monza ja Hockenheim ovat jopa vaarassa jäädä ulos F1-kisakalenterista, jos sopua ei löydy.

F1-sarjalle ikäviä uutisia – Monzan kisan kohtalo vaakalaudalla, 2018 kisalla hurja hintalappu

Neuvottelut vuoden 2021 suuresta sääntöuudistuksesta ovat hiertäneet sen lisäksi myös F1-tallien sekä Libertyn välejä. Jenkkiyritys toivoo sarjaan kulukattoa ja moottorimuutoksia, joita kannattavat vain osa talleista.

Lähiaikoina F1-sisäpiiristä on alkanut kantautua huhuja, joiden mukaan Liberty olisi saanut tarpeekseen kunnianhimoisesta projektistaan formuloiden parissa. Amerikkalaisten epäillään etsivän tahoa, joka haluaisi ostaa F1:n pois heidän käsistään.

Formula 1 -sarja taas myynnissä? Konkaritoimittaja selvensi epäselviä huhuja

Jotkut moottoriurheilun alan konkarit uskovat myynnin osoittautuvan kuitenkin haastavaksi rastiksi. Liittojyrä Jermilin ennustaa Libertyn tekevän tappiota, jos se saisi myytyä F1-sarjan.

– On erittäin vaikea löytää ostajaa, joka olisi valmis maksamaan sitä summaa, jonka amerikkalaiset kaipaisivat kaiken sen jälkeen, mitä he ovat itse kuluttaneet, Jermilin arvioi Sportbox-julkaisun haastattelussa.

F1-sarjan johtaja ei katsonut hyvällä kisajärjestäjien temppua – kohahduttanut ulostulo julki vain päivää ennen tapaamista

– Heidän olisi myytävä se [F1-sarja] kallimmaalla kuin he sen ostivat. Juuri kukaan ei ole kuitenkaan siihen valmis, hän sanoi.

Lähde: Sportbox