Red Bullin F1-talli odottaa tänä vuonna reilusti aiempaa enemmän kärsivällisyyttä ja kypsyyttä tähtipilotiltaan Max Verstappenilta.

Verstappen keräsi varsin kyseenalaista huomiotaan aggressiivisella ajotyylillään ja ärhentelyllään viime kauden ensimmäisellä puolikkaalla.

Mies ajoi Monacossa ulos lähes täsmälleen samalla tavalla kuin vuonna 2016.

Hollantilaiskuskia haukuttiin rämäpäisyydestä ja kypsymättömyydestä. Joidenkin mielestä hän ei ollut oppinut mitään viime vuosien aikana.

Kauden toisella puoliskolla Verstappen esitteli kuitenkin yllättäen aivan uudenlaista ajoilmettä. 21-vuotias tähtikuljettaja hallitsi paremmin tunteensa ja se näkyi tuloksissa.

Keskittyneempi ja hillitympi Verstappen ajoi palkintokorokkeelle jopa kymmennen kertaa 15 kilpailun mittaan.

Red Bullin johtajiston konkari Helmut Marko kertoi tallin toivovan samaa kehitystä nuorelta huippuajuriltaan.

[readmore from=”verstappen max”]

– Kävimme hieman keskusteluja. Kärsivällisyys on yksi asia, jota hän tulee ehdottomasti esittelemään, Marko vakuutti Sky Sportsille.

– Hän ymmärsi, että on tärkeä saavuttaa pisteitä ja ajaa kisa loppuun, vaikka kilpailua ei voittaisikaan. Muuten mestaruutta ei voi voittaa, tallipomo taustoitti.

Red Bull julisti tärkeimmän tavoitteensa kaudelle 2019 – ”Hänestä on tehtävä maailmanmestari”

Marko vakuuttaa huomanneensa suojatissaan selvästi kypsempää ja tasapainoisempaa olemusta.

– Hän on nyt kypsä. Hän on edelleen todella nuori, mutta hän paljon kypsempi. Hän on onnellinen, myös uuden moottorin ajettavuuden osalta.

– Viime vuonna kuulimme radiosta, ettei hän ollut ajoittain niin onnellinen. Uskon hän ja koko tallin lähestyvän ensi kautta hyvällä itseluottamuksella, Marko sanoi.

Max Verstappen esitteli uuden F1-kypäränsä – katso video: ”Halusin jotain aivan erilaista”

Lähde: Sky Sports