Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai on tiputtanut Andreas Mikkelsenin yllättäen kuljettajakokoonpanostaan Korsikan rallista. Norjalaisella uskottiin olevan koko kauden kattava sopimus korealaismerkin kanssa.

Hyundailla on runsaudenpulaa kuljettajissaan, sillä tallin riveissä ajavat Mikkelsenin lisäksi Thierry Neuville, Dani Sordo ja siirron korealaistalliin tehnyt rallilegenda Sebastien Loeb.

[readmore from=”wrc”]

Juuri Loebin mukaantulo on muuttanut Autosportin mukaan Mikkelsenin asemaa tallissa. Ennen ranskalaisen sopimusta Neuvillen ja Mikkelsenin oli tarkoitus ajaa koko kausi Hyundain tehdaskuljettajina, Sordon toimiessa taustatukena asfalttiralleissa.

Loebin mukaantulon myötä paikkansa tallissa menetti sorateille erikoistunut Hayden Paddon, ja nyt myös Mikkelsen on tipahtamassa alaspäin tallin hierarkiassa asfalttiralleissa.

Huolimatta palkintopallisijoituksesta kauden 2016 Korsikan MM-rallissa tallijohto ei luota Mikkelsenin olevan yhtä laadukas kuljettaja asfaltilla kuin mestaruushevonen Neuville sekä asfalttiässät Loeb ja Sordo. Talli ei ole myöskään halukas ajattamaan neljää autoa kilpailussa kustannussyistä.

Autosportin tietojen mukaan Mikkelsen sivuutetaan myös syyskuussa ajettavasta Saksan MM-rallista.

MM-pisteissä Mikkelsen on tällä hetkellä kahdeksantena Ruotsin MM-rallin nelossijansa myötä. Edellä ovat sekä Neuville (2.) että Loeb (6.).