F1-tähti Valtteri Bottaksen tukijaksi ryhtynyt Abloy kokee suomalaistähden olevan juuri oikeanlainen henkilö yhtiön kansainväliseksi keulakuvaksi.

Uunituoreen yhteistyön myötä Bottas saa kumppanikseen suomalaisyrityksen, joka pyrkii kasvattamaan ja vahvistamaan näkyvyyttään sekä brändiään kansainvälisillä markkinoilla.

Abloyn toimitusjohtaja Jari Toivanen kertoo SuomiF1-sivustolle antamassaan haastatteussa olevansa erittäin tyytyväinen yhteistyön aloittamisesta. Kansainvälisesti tunnettuna tähtenä Bottas on juuri sitä, mitä yhtiö halusikin.

Kuvat: Mercedes julkaisi uuden F1-autonsa – tässä on Valtteri Bottaksen uusi työkalu

– Aloitimme neuvottelut Bottaksen ja hänen tukijoukkojensa kanssa viime vuoden loppupuolella. Pääsimme sopimukseen nopeasti ja vaivattomasti, Toivanen kertoo haastattelussamme.

Abloyn ja Bottaksen välinen sopimus on henkilökohtainen. Yhteistyö näkyy ja kuuluu monin eri tavoin, mutta F1-maailmalle perinteiset mainostarrat eivät kuulu Toivasen mukaan sopimukseen.

– Bottaksen työnantaja Mercedes määrää mainospaikat autossa ja kuljettajien ajovarusteissa. Koska emme ole neuvotelleet tallin vaan kuljettajan kanssa, eivät logomme näy tulevalla kaudella Bottaksen yllä, Toivanen paljastaa.

Valtteri Bottas sai kunnian ajaa Mercedeksen uuden F1-auton ensimetrit