Venäjän moottoriurheiluliiton johtajan Igor Jermilinin mielestä F1-sarjan omistava amerikkalaisyhtiö Liberty Media on epäonnistunut työssään.

Liberty on saanut viime aikoina rankkaa kritiikkiä monelta suunnalta. Erityisen tuohtuneita firman toimintaan F1-sarjan parissa ovat GP-kilpailujen ratojen promoottorit.

Promoottorit ovat kokeneet jääneensä rannalle sarjan päätöksenteosta. Tyytymättömyys Libertyn tapaan johtaa formuloita on kasvanut huomattavasti.

Sisäpiirilähteet lajin sisällä ovat kertoneet huhuista, joiden mukaan Liberty harkitsisi jo sarjan myyntiä uudelle omistajalle.

Mitä kummaa? Red Bullin huhutaan haluavan ostaa F1-sarjan – talli kommentoi asiaa

Itänaapurissamme tilanne ei ole tullut yllätyksenä. Jermilinin mukaan Libertyn ahdinkoa osattiin odottaa.

[readmore from=”liberty media”]

– Nykyinen johtajisto halusi kehittää formuloita, mutta se osoittautuikin hankalaksi. Heillä ei ole kokemusta eikä kykyä hallita prosessia samoin kuin Bernie Ecclestone. Kaikki epävarmuudet, jotka nostavat päätään tällaisessa tilanteessa johtavat huhuihin, urheilupomo täräytti venäläisen Sportbox-julkaisun haastattelussa.

Venäläisten mielestä Libertyn tilanne formuloiden parissa on varsin lohduton. Jermilin vihjaa jenkkiyhtiön jo luovuttaneen.

– Kovat puheet Liberty Median suunnalta alkavat hiljalleen loppua. Nyt heistä ei kuulla juuri mitään. Uusia teknisiä sääntöjä ei ole saatu vieläkään. Concorde-sopimus vanhenee pian, mutta tilanne ei ole kovin selvä. Jo vuosikymmeniä GP-kisoja järjestäneiden promoottorien kanssa on ongelmia, liittojehu listasi.

Analyysi: F1-korttitalo luhistumassa – sarjalla ratkaistavanaan ongelma toisensa perään – mikä kaikki on pielessä?

Lähde: Sportbox