Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff paljasti saksalaistallin uuden W10-kilpurin olleen Barcelonan talvitesteissä lähellä Australian GP:n aerodynamiikka-asetuksia.

Katalonian testeissä nähtiin varsin monenlaisia testiohjelmia. Ferrari oli kärkitalleista nopein, mutta Mercedes eikä kukaan muukaan painanut täyttä häkää radalla.

Vauhdin sijaan hallitseva mestaritalli keskittyi pitkiin vetoihin. Valtteri Bottas ja Lewis Hamilton ajoivatkin yhteensä kaikista talleista eniten kierroksia koko testien mittaan.

Wolffin mukaan kyseisen taktiikan tarkoituksena oli uuden auton käytöksen ymmärtäminen mahdollisimman syvällisellä tasolla ennen kauden alkua.

– Auto on saatava aina tasapainoon kehitystyöstä osien laittamiseen autoon ensimmäistä kisaa varten, vaikka niitä ei olekaan testattu, Wolff sanoi Racefansille.

[readmore from=”mercedes”]

– Yritämme aina löytää hyvän kultaisen keskitien sen suhteen, mitä osia tuomme testeihin ja nähdäksemme miten ne toimivat.

– [Teemme näin] sen sijaan, että kehittäisemme uuden aeropaketin Melbourneen, jota emme ole vielä ymmärtäneet ja nähneet tositoimissa, tallipomo perusteli filosofiaansa.

Mercedes-johtaja kertoi auton asetuksien olleen testien ajan tarkoituksellisesti jo hyvin lähellä Melbournen säätöjä.

– Automme ovat hyvissä asetuksissa jo ensimmäisessä testissä, jotta voimme tehostaa oppimisprosessiamme, Wolff taustoitti.

Mercedeksen tallipomolta suoraa puhetta testien vauhtitappiostaan Ferrarille

Lähde: Racefans