F1-sarjan sponsoroinnissa raju muutos kymmenessä vuodessa – luvut suorastaan romahtaneet

© Kuva: Getty Images

F1-sarja on edelleen yksi maailman suurimmista urheilusarjoista. Takavuosien loistosta on silti tultu alaspäin monessakin asiassa.

Sarjan televisiokatsojien määrä on pudonnut vuosi vuodelta. Maksumuurien taakse karkaamisen lisäksi suuri yleisö on myös menettänyt yleisesti kiinnostustaan lajia ja koko moottoriurheilua kohtaan. Vuonna 2008 sarjaa katsoi arvion mukaan 600 miljoonaa ihmistä, 2017 reilut 350 miljoonaa.

F1-sarjalle ei mene hyvin – jälleen yksi kisa tipahtamassa pois kalenterista valtion kiristäessä rahahanojaan

Laskeneet lukemat korreloivat myös rahoituspuolelle. Sponsorit eivät koe F1-luokan antavan enää tarpeeksi suurta näkyvyyttä mittaviin panostuksiin nähden. Tästä syystä sponsoroinnin kokonaissumma ja määrät ovat laskeneet niin ikään kymmenessä vuodessa.

LIITY MOOTTORIURHEILUN OLOHUONEESEEN!

Sine Qua Non -konsulttiyhtiön mukaan kauden 2008 lukemista sponsorointi on vähentynyt F1-sarjassa kymmenessä vuodessa hurjat 25 prosenttia eli yhden neljänneksen. Rush Sportsin arvioiden mukaan sponsoritulot tuovat talleille nykyään 25-40 prosenttia kaikesta liikevaihdosta.

F1-sarjassa puhkeamassa uusi kriisi – nyt kapinaan ovat ryhtymässä kisaradat

>>> Liverpoolin voitolle jättikerroin 50,00 Napolia vastaan – lyö veto nyt!