Haasin F1-tallin tanskalaiskuski Kevin Magnussen toivoo vähemmän kisoja, joissa polttoaineen ja renkaiden säästely nousisi pääosaan.

Pirellin pehmeät ja nopeasti kuluvat renkaat sekä tiukat polttoainerajat ovat johtaneet vuosien varrella F1-sarjalle varsin kiusalliseen ilmiöön.

Vaikka kumpikin ratkaisu tehtiin aikanaan nopeampien kierrosaikojen toivossa, on tilanne suuremmassa kuvassa miltei päinvastainen.

Monissa kilpailuissa nähdään nykyisin riskittömän rauhallista jonossa ajelua renkaiden ja menoveden säästelemiseksi.

[readmore from=”magnussen kevin”]

Haas-pilotti Magnussen myöntää aina vihanneensa säästöliekillä ajoa. Tanskalainen toivookin ilmiön nostavan päätään hieman harvemmin tulevalla kaudella.

– Kaikista turhauttavinta on säästellä liian paljon polttoainetta. Pieni säästely on ihan okei, sitä on aina ollut F1:ssä. Viime vuonna se tapa, jolla säästelimme muutamassa kisassa oli kuin vitsi, Magnussen avautui Motorsport Weekille.

– Rengasasia on toinen juttu. Joskus, kuten Meksikossa se ei toiminut meille lainkaan. Olimme kahdeksan sekuntia hitaampia kuin uudella renkaalla. Se on aina todella turhauttavaa. Toivon vain, ettei näitä ääripäitä nähdä näissä tilanteissa. Se ei ole enää kilvanajoa, Haas-kuski valitti.

Tallijehu puolustaa vaarallisesta ajotyylistään haukuttua F1-kuskia – ”Villi maineensa on perätön”

Lähde: Motorsport Week