Entisen F1-tallin omistajan tilanne tukaloitui – sai karkoituspäätöksen, kotimaassa odottaa miljardin dollarin oikeuskäsittely

© Kuva: Getty Images

Force Indian F1-tallin entinen omistaja ja miljonääri Vijay Mallyan vuosia kestänyt oikeustaistelu etenee. Miehen tilanne on tukaloitunut Britannian oikeuslaitoksen annettua karkoitusmääräyksen miehelle.

Mallyaa syytetään kotimaassaan Intiassa vakavista talousrikoksista. Hänen kerrotaan olevan velkaa hallinoimalleen yhtiölle tiettävästi jopa miljardi dollaria.

Mallya on ollut vuodesta 2016 asti maanpaossa Englannissa, joka on tähän mennessä kieltäytynyt luovuttamasta miestä Intiaan oikeuskäsittelyä varten.

Nyt mielipiteeseen on tullut kuitenkin täyskäännös. Britannian sisäministeriö on puoltanut Mallyan palauttamista Intiaan. Mallyalla on kaksi viikkoa aikaa valittaa päätöksestään.

Tapaus on omalta osaltaan sotkenut myös Force Indiana aiemmin tunnetun tallin F1-taivalta. Tallin ajauduttua kesken viime kauden selvitystilaan Lawrence Stroll osti tallin itselleen, poistaen Mallyan lopullisesti F1-karkeloista.