Entinen F1-kuski analysoi: Tämä hetki suisti Sebastian Vettelin raiteiltaan: ”Hän jäi yksin”

© Kuva: Getty Images

Entinen F1-kuljettaja Luciano Burti uskoo yhden hetken olleen ratkaiseva Sebastian Vettelin MM-haaveiden murenemisen kannalta. Brasilialainen uskoo tilanteen olleen pelastattavissa toisenlaisella Ferrari-johdolla.

Kaudella 2001 Jaguarilla kisannut Burti uskoo Saksan GP:ssä nähdyn Vettelin ulosajon ja sen jälkipyykin hoitamisen olelen lopulta mestaruuden tai ainakin taistelun siitä ratkaissut tekijä.

Kisassa Vettel ajoi ulos kisan kärkipaikalta turvallisesta johtoasemasta, kun kevyt vesisade hankaloitti ajamista. Paitsi että sivu suun meni pistepotti, sai Vettel osakseen runsaasti kritiikkiä virheestään.

Burti kokee ajovirheen itsessään olleen anteeksiannettava.

– Se oli todellakin vain sitä, pieni virhe. Mutta Vettel oli epäonninen siinä, että se sattui väärällä hetkellä väärässä paikass. Sillä oli isot seuraukset, Burti toesi Motorsport.comille.

Burti toimi myöhemmin urallaan Ferrarin testikuljettajana. Hän pääsi kokemaan Jean Todtin johtamistyylin, joka toimi erityisesti Michael Schumacherin kanssa.

– Vettel saattoi tuntea jääneensä yksin tallin sisällä. Todt olisi saattanut saada hänet takaisin raiteilleen, sillä ei ole normaalia nähdä nelinkertaisen maailmanmestarin tekevän niin monta typerää virhettä, Burti toteaa viitaten Vettelin loppukauteen.