Renault’n F1-tallin junioriohjelman kasvatti Oliver Rowland väittää sähköformuloiden Formula E:ssä ajavan keskimäärin parempia kuljettajia kuin kuninkuusluokka F1:ssä.

Formula E on yksi moottoriurheilun maailman nopeiten kasvaneista ja houkuttelevimmista sarjoista.

Sähkökilpureilla ottavat toisistaan mittaa nimekäs nippu tunnettuja F1-tähtiä, tulevaisuuden lupauksia ja ansioituneita konkareja. Valmistajien joukosta löytyy useita maailmankuuluja autoyhtiöitä.

Jotkut uskovat sähkömoottorin nimeen vannovan sarjan olevan moottoriurheilun tulevaisuuden suunta. Formula E:n on väitetty jopa korvaavan väistämättä aikanaan F1:n.

Kumpaakin maailmaa kokenut 26-vuotias brittikuski Rowland arvioi kilpailullisen tason olevan yleisesti ottaen laadukkaampaa sähkökilpurien sarjassa.

– Jos niitä verrataan, keskimääräisesti Formula E -kuskit ovat parempia kuin Formula 1:ssä. Tietenkin F1:ssä on Lewis Hamiltonin, Sebastian Vettelin ja Max Verstappenin kaltaisia poikkeuksellisia kuljettajia, mutta Formula E:n taso on äärimmäisen kilpailullinen, Rowland vakuutti Love Sport Radion haastattelussa.

– Jossain vaiheessa uriaan kaikki Formula E -kuljettajat ansaitsisivat varmaankin ajaa Formula 1:ssä. Tiedämme kaikki, ettei sitä voi tapahtua, sillä työpaikkoja on vain 20. Kuka tahansa joka saapuu sähköformuloihin huomaa siellä olevan todella vaikea kilpailla, britti latasi.

Lähde: Love Sport Radio