Rallilegenda Sebastien Loebin erittäin lyhyt valmistautumisaika ensi kauden avauskilpailuun ei huoleta miehen uutta työnantajaa Hyundaita.

Citroenin korealaismerkkiin vaihtanut Loeb osallistuu kauden avausralliin Monte Carlossa tammikuun lopussa, mutta hän pääsee testaamaan uutta työkaluaan ensimmäistä kertaa vain päiviä ennen rallin valmistelujen alkamista.

Syynä on Loebin osallistuminen Dakar-ralliin Etelä-Amerikassa. Loeb pääsee palaamaan kilpailusta vasta sen päätyttyä 17. tammikuuta, jolloin hän suorittaa myös ensitestinsä Hyundailla. Monte Carlon ralli alkaa jo 22. tammikuuta, ja siinä ajassa Loebin pitää myös nuotittaa rallireitti.

Aikataulullista haasteista huolimatta tallilta löytyy luottoa seitsemän kertaa Monte Carlon voittaneeseen ranskalaiseen.

– Tilanteeseen ei ole olemassa muuta ratkaisua. Tämä tekee kaikesta vain mielenkiintoisempaa. Vaikka hän ei ole ajanut autolla metriäkään, tietää hän rallin haasteet.

Loeb ajaa ensi kaudella kuusi MM-rallia Hyundaille.