Jean-Pierre Van Rossem, entisen F1-tallin Onyxin taloudellinen tukija, on kuollut. 73-vuotiaana menehtyneellä belgialaisella on myös oma tärkeä osansa suomalaisessa F1-historiassa.

Värikäs Van Rossem toimi yhtiönsä Moneytronin kautta taloudellisena tukijana Onyxin noustessa alemmista formulasarjoista kuninkuusluokkaan kaudeksi 1989. Ruotsalaiskuljettaja Stefan Johansson ajoi kauden aikana tallin kahdesti pisteille, toisen niistä ollessa sensaatiomainen kolmas tila Portugalin GP:ssä.

Samana viikonloppuna tulikasteensa formula ykkösissä sai myös muuan JJ Lehto. Suomalaisen kohtaloksi koitui vielä tuolloin esikarsiutuminen jo aika-ajoista, mutta otteet olivat sen verran vakuuttavia, että hän sai jatkaa tallissa loppukauden. Lehto pääsi mukaan Seuraavaksi ajettuun Espanjan osakilpailuun, josta puolestaan Johansson esikarsiutui.

Kauden päätöskilpailussa Lehto oli jo hetken aikaa ajamassa sensaatiomaisesti pisteille, mutta elektroniikkavika päätti matkanteon hyvältä sijalta ennen ruutulippua. Hyvät otteet poikivat jatkopaikan tallissa seuraavaksi kaudeksi.

Värikkäänä ja räiskyvänä persoonana tunnettu Van Rossem kyllästyi kuitenkin F1-sarjaan nopeasti, ja tallin epäonnistuttua hakkimaan kilpailukykyisiä moottoreita seuraavaksi kaudeksi katkaisi hän siteensä talliin. Tämän seurauksena tallin suorituskyky romahti, ja talousvaikeuksien vuoksi toiminta lakkasi kesken kauden 1990.

Rossem joutui myöhemmin vankilaan talouspetosten vuoksi. Hän kirjoitti vankilassa päiväkirjan elämästään. Ehtivänä ihmisenä hän oli myös mukana kotimaansa Belgian politiikassa, ollen useasti otsikoissa räiskyvien lausuntojensa ja takojen seurauksena.