Volkswagen-pomolta mielenkiintoisia vihjailuja – mukana ensi vuoden rallin MM-sarjassa?

© Kuva: Getty Images

Volkswagenin onnistunut paluu MM-ralleihin on poikimassa lisää tehdastallina esiintymisiä ensi kaudella.

VW vetäytyi rallikarkeloista kauden 2016 jälkeen päästöskandaalin seurauksena. Pölyn laskeuduttua osaaminen valjastettiin uuteen ralliprojektiin, mutta tällä kertaa WRC2-luokkaa silmällä pitäen. Polo GTI R5 -auto suoritti tulikokeensa Katalonian MM-rallissa, jossa Petter Solberg ja Eric Camilli pitivät hetken aikaan sensaatiomaisesti kaksoisjohtoa luokassa.

Lopputuloksissa Solberg oli kolmas, Camillin jouduttua keskeyttämään. Vauhti oli mieleen ralliprojektia vetävälle Sven Smeetsille.

– Opimme auton suorituskyvystä kilpailussa paljon enemmän kuin mitä olisimme oppineet pelkästään testaamalla. Tiedämme myös lukuisia osa-alueita, joissa voimme parantaa, Smeets toteaa Autosportille.

Volkswagen ei ole fanien harmiksi tekemässä paluuta sarjaan tehdastallina, mutta automerkin kalustoa tullaan näkemään ensi vuonna WRC2-sarjassa yksityistallien käytössä. Lisäksi Katalonian tarjoama oppi on mahdollisesti houkuttelemassa tallin ensi vuonna muutamiin ralleihin myös ”tehdastallina”.

– Tänä vuonna tai Monte Carlossa ette meitä näe. Ruotsissa autoillamme kisaa muutama asiakkaamme, joten sinne emme lähde. Myöskin Euroopan ulkopuoliset kisat ovat poissa laskuista. Ehkä meidät näkee muutamissa Euroopassa ajettavissa kilpailuissa, tai sitten Euroopan rallisarjan kisoissa, Smeets puntaroi.