Aiemmin kilpakumppaninsa jarrukahvasta 217 kilometrin tuntivauhdissa vetänyt ratamoottoripyöräilijä Romano Fenati kunnostautui hölmöilyssä myös kilparatojen ulkopuolella viime perjantaina ajettuaan poliisia karkuun moottoritiellä.

Marinelli Snipers -tallin kuljettaja nousi vastikään otsikoihin hätkähdyttävän vaarallisen temppunsa vuoksi.

22-vuotias italialainen kurotti vastustajansa Stefano Fanzin jarrukahvaan kesken kilpailutilanteen kovassa kisanopeudessa.

Fanzi ei onneksi kaatunut tilanteen seurauksena, mutta horjui pyöränsä selässä vaarallisen näköisesti. Poikkeuksellinen tempaus shokeerasi moottoripyöräkansaa ja Fenati saikin pian kilpailukiellon koko loppukaudeksi.

Fenati ei ole kuitenkaan onnistunut pysymään toilailuista erossa vapaa-ajallakaan. Viime perjantaina nuorukainen päätyi ajamaan poliisia pakoon moottoritiellä Italian halki kulkevalla A14-moottoritiellä.

[readmore from=”fenati romano”]

Kilpapilotti oli hurjastellut ylinopeutta, jonka vuoksi paikalle sattunut poliisi näytti hänelle pysähtymismerkkiä. Fenati ei kuitenkaan totellut määräystä vaan painoi kaasua.

Virkavalta jahtasi miestä hetken ja lopulta hänet saatiin pysäytettyä. Fenati ei kuitenkaan antautunut suosiolla, vaan vastusteli rajusti ja fyysisesti kiinniottoa tehneitä poliisimiehiä.

Moottoripyörätähdelle langetettiin sakot ylionopeudesta ja virkavallan vastustamisesta. Rusikoiduksi joutuneet poliisimiehet haastoivat lisäksi Fenatin erikseen oikeuteen.

Fenati selitteli myöhemmin käytöstään Instagram-päivityksessään, jossa hän kertoi olleensa kiireellä matkalla sairaalaan. Kilpa-ajaja väitti isoisänsä olleen kuolemaisillaan, eikä hänellä ollut aikaa hukattavaksi.

Monet eivät olleet kuitenkaan tyytyväisiä kuskilupauksen anteeksipyyntöön, joka antoi ymmärtää Fenatin joutuneen poliisin epäasiallisen kohtelun uhriksi.

– Myönnen ajaneeni nopeusrajoitusta nopeampaa. Pyysin heitä tekemään sakon nopeasti, jotta pääsisin taas liikkeelle, mutta minulle oli varattu erityiskohtelua, sillä olen Romano Fenati, italialainen väitti.

– Pahoittelin ylinopeuttani, mutta jouduin keskelle tulista keskustelua. Se oli epätodellista. Kuinka voin puolustaa itseäni, Romano Fenatia, joka napataan aina tilanteen tullen kiinni eikä minua puolusteta koskaan, kilpaohjastaja avautui.

Lähde: Sky Sports