FIA-pomo perusteli F1:n ensi vuoden sääntöuudistuksen tarvetta – ”Vallalla on yleinen trendi, joka olisi pahentanut ongelmaa”

© Kuva: Getty Images

FIA-pomo Nikolas Tombaziksen mukaan aerodynamiikkauudistus oli ehdottoman tarpeellinen, vaikka monet tallit epäilivätkin sen hyötyjä.

F1-sarja on saanut lähivuosina rajua kritiikkiä ohituksien puutteestaan. Ongelma on suurimmaksi osaksi kiinni jatkuvasti kehittyvästä aerodynamiikasta.

Nykyaikaiset Formula 1 -kilpurit puskevat ”likaista ilmaa” taakseen ja sivuilleen niin tehokkaasti, ettei takaa lähestyvä auto tahdo päästä ohitusetäisyydelle juuri millään.

Formula 1 havaitsi fanien olevan tyytymättömiä ohitusten vähyyteen ja päätti puuttua asiaan. Ensi vuodeksi autojen taka- ja etusiipiä muutetaan yksinkertaisemmiksi.

Uudistuksen tavoite on selvä – aerodynaamiset osat eivät saa toimia niin tehokkaasti, että ohittaminen olisi lähes mahdotonta.

FIA-pamppu Tombaziksen mielestä sääntömullistus oli paikallaan. Ohituspulmaan oli pureuduttava ennen kuin se kehittyisi vielä huonompaan suuntaan.

– Sanoisin, että vallalla on yleinen trendi, jossa tallit kehittävät vain entistä enemmän downforcea autoihinsa. Se olisi pahentanut ongelmaa, tekniikkapomo korosti FIA:n Auto-lehden haastattelussa.

Lähteet: Motorsport, Auto