F1-sarjan oma F1TV-palvelu laajenee ensi vuonna Hollantiin. Sopimus antaa viitteitä palvelun saapumisesta myös Suomeen lähivuosina.

Sarjan omistava Liberty Media ilmoitti solmineensa hollantilaisen Ziggo Sportin kanssa monivuotisen sopimuksen, joka takaa formuloiden näkymisen Max Verstappenin kotimaassa kolmivuotisella sopimuksella. Sopimus astuu voimaan ensi vuonna.

Sopimuksessa on ensimmäistä kertaa lisäys, jossa maakohtaisen lähetysoikeuden lisäksi myös sarjan oma F1TV-palvelu on katsojien valittavissa. Tähän asti palvelu on ollut tarjolla maissa, joissa jollain yhtiöllä ei ole yksinoikeutta lähetyksiin.

Hollannin kanssa solmittu sopimus on linjassa Libertyn aiempien linjausten kanssa tuoda oma palvelu vapaasti kaikkiin maihin. Taktiikkana näyttäisi olevan sen lisääminen maakohtaiseen tarjontaan aina kun vanha sopimus lakkaa voimasta ja sitä neuvotellaan uusiksi.

Suomessa oikeudet omistavan C Moren sopimus on voimassa vuoteen 2021 saakka. Lähes varmaa on, että F1TV tulee Suomeen tuon sopimuksen umpeuduttua. Mahdollista on kuitenkin myös, että Liberty voi neuvotella palvelun saapumisen ennenaikaisestikin.

F1-sarjan oma palvelu tarjoaa muun muassa onboardit ja talliradiot jokaisesta autosta, englanninkielisen selostuksen, pääsyn kulissien takaiseen elämään sekä vuosikymmenien päähän ulottuvan vanhojen kisojen arkiston.

Vielä ei ole tiedossa, miten F1-sarjan oma palvelu ja Ziggon lähetysoikeudet aiotaan yhteensovittaa. On mahdollista, että se asetetaan Ziggon alaiseksi.