Entiseltä Ferrari-kuskilta karu arvio Sebastian Vettelin MM-haastosta – ”Teki niitä enemmän kuin Ferrari”

© Kuva: Getty Images

Entisen Ferrari-kuljettajan Felipe Massan mielestä Sebastian Vettel teki kauden mittaan enemmän virheitä radalla kuin tallinsa taktisella puolella.

Vaikka F1-sarjan mestaruusvääntö näytti tasaväkisimmältä ja tiukimmalta vuosiin vielä kuluvan kauden alussa, alkoi se hiljalleen kääntyä kesällä Mercedekselle.

Lopulta piste-ero venähti taas niin suureksi, että kuljettajien mestaruus ratkesi Mercedeksen Lewis Hamiltonille jo Meksikossa kaksi kisaa ennen kauden loppua.

Suurin osa F1-asiantuntijoista tulkitsi Ferrarin mahalaskun monen osan summaksi. Vastuuta vieritettiin sekä tallille että Vettelille, jotka sortuivat kummatkin kalliisiin virheisiin useissa kisoissa.

Kimi Räikkösen mestaruusvuonna suomalaisen tallitoverina ajanut Massa uskoo saksalaistähden tehneen kuitenkin itse talliaan enemmän mokia.

– Vettel ja Ferrari missasivat mestaruuden tänä vuonna, mutta mielestäni Sebastian on siihen syyllisempi kuin talli. Saksan GP oli erityisen tuskallinen. Vettel olisi voinut voittaa, mutta menetti täydet 25 pistettä, brasilialaiskonkari ruoski Globon haastattelussa.

– Virheitä sattui kuitenkin myös aika-ajoissa. Oli myös vääriä strategioita ja tarpeeton yhteenotto Valtteri Bottaksen kanssa Ranskassa, Massa listasi.

Lähde: Globo