Mercedeksen suomalaistähti Valtteri Bottas ei odota saavansa talliltaan vastapalvelusta kiitoksena voiton lahjoittamisesta Lewis Hamiltonille Venäjällä.

Vaikka Bottas oli ajamassa voittoon, päätti saksalaistalli luovuttaa kunnian Hamiltonille miehen mestaruusjohdon vahvistamiseksi.

Nyt Hamilton on jo 50 pistettä Sebastian Vetteliä edellä MM-taistelussa. Mercedeksen johto Ferrariin valmistajien sarjassa kasvoi jo 53 pisteeseen.

Tallipomot James Allison ja Toto Wolff pahoittelivat tallikäskyä Bottakselle tiimiradiossa kisan aikana. Hamiltonkin kiitteli myöhemmin vuolaasti tallitoveriaan herrasmiehen teostaan.

Mercedeksen leiristä vakuuteltiin, että Sotshin pettymys tullaan korvaamaan Bottakselle vielä myöhemmin. Suomalaistähti ei kuitenkaan odota armonpaloja.

– En odota mitään takaisin tallilta. Kun tai jos voitan haluan ansaita sen puhtaalla kilvanajolla. Henkilönä ja urheilijana tällainen tilanne ei ole ideaali. Otin nyt todellakin yhden osuman tallin edun vuoksi, Bottas tiivisti tuntonsa Motorsportille.

Lähde: Motorsport