Haasin Romain Grosjean on saanut kolmen lähtöruudun rangaistuksen ja yhden rangaistuspisteen superlisenssitililleen USA:n GP:n toimistaan. Ranskalaiskuski on sanktion myötä entistä lähempänä kilpailukieltoa.

Grosejan katsottiin syylliseksi kolariin Sauberin Charles Leclercin kanssa kilpailun alkukierroksella. Kummaltakin kuljettajalta jäi lopulta ruutulippu näkemättä osuman aiheuttamien vaurioiden vuoksi, vaikka Leclerc kisaa vielä pitkään jatkoikin.

Meksikon GP:n lähtöruutuheikentämisen sijasta huolta herättää ranskalaiskuskin rangaistuspisteiden määrä, kymmenen. 12 pisteen tullessa täyteen yhden kalenterivuoden ajalta napsahtaa tilille automaattisesti yhden kisan mittainen kilpailukielto.

Grosejanin onneksi Meksikon GP -viikonlopun selvittäminen kunnialla läpi tuo helpotusta, sillä sen jälkeen tililtä poistuu yksi piste.