Renault’n tekninen johtaja Bob Bell epäili Red Bullin moottorivaikeuksien johtuvan tavasta, jolla energiajuomayhtiön talli on asentanut voimayksikkönsä autoihinsa.

Red Bullilla on ollut vaikeuksia yltää toivomalleen suorituskyvyn ja luotettavuuden tasolle Renault’n moottoreilla tällä kaudella.

Kärkitallien Ferrarin ja Mercedeksen todellinen haastaminen jäi vain haaveeksi, eikä tallin tähtikuski Max Verstappen peitellyt turhautumistaan asiasta. Hollantilainen on ryöpyttänyt mediassa Renault’ta rajusti.

Ranskalaisbrändin tekniikkapomo vakuutti asiakastalliensa voimayksikköjen olevan samaa laatua kuin ne kappaleet, jotka Renault asentaa oman tehdastallinsa kilpureihin. Bell spekuloi jopa Red Bullin moottoriongelmien johtuvan siitä, että tallin mekaanikot olisivat lukeneet asennusohjeita väärin.

– Voisi olla teoreettisesti mahdollista, että se tapa, jolla Red Bull laittaa moottorin autoonsa voisi vaikuttaa jotenkin suorituskykyyn. Ehkä he ovat toisaalta vain epäonnisia, Bell mietti Ziggo Sportin haastattelussa.

Lähde: Ziggo Sport