Rallikonkari otti kantaa uuteen naisten kilpasarjaan – antoi risuja hankkeelle yhdestä syystä

© Kuva: Getty Images

Vaikka rallivoittaja ja FIA:n naisten moottoriurheilun komission johtaja Michele Mouton ymmärtääkin uuden naisten kilpasarjan W Seriesin tavoitteen, toivoisi hän naisten kisaavan miesten rinnalla todistaakseen kykynsä.

Uutisoimme aiemmin uunituoreesta ”W Series” -kilpasarjasta, joka käynnistyy ensi vuonna. Vain naisille suunnattu avoin sarja tähtää uusien Formula 1 -lupausten löytämiseen maailman lahjakkaimpien naiskuskien joukosta.

Hankkeen taustalla on muun muassa David Coulthardin ja Adrian Neweyn kaltaisia formulakuuluisuuksia. Debyyttikaudella ajetaan kuusi kilpailua ympäri Eurooppaa ja vuoden päätteeksi voittaja saa 1,5 miljoonan dollarin palkintopotin.

Sarjassa ajetaan identtisillä avorenkaisilla autoilla, jotka tulevat sarjan järjestäjiltä. Kuskien ei tarvitse myöskään huolehtia omista mekaanikoistaan, sillä sarja huoltaa ja ylläpitää autoja.

FIA-pomo Moutonin mukaan idea on hyvä, sillä naisille kaivataan aina uusia ponnahduslautoja korkeammille kilpatasoille.

– Tiedämme tuoreiden kuljettajarvioinnin ohjelmamme myötä lahjakkaita naispuolisia kuskeja olevan suuri määrä. He ansaitsevat oikeuden tehdä tämä, Mouton vakuutti BBC:lle.

Veteraanikuskin mukaan vain naisille rajattu sarja ei ole paras tapa todistaa taitonsa autourheilun kuninkuusluokkaa varten.

– Kilpailijoina he haluavat olla parhaita ja ainoa tapa heille esitellä suorituskykyään on kilpailla sekaympäristössä, jota he jo tekevät.

– Vaikka tämä uusi sarja antaakin naisille mahdollisuuden esitellä kykyjään vain naisille rajatussa ympäristössä, tavoitteenamme on saada enemmän heitä kilpailemaan miesten rinnalle osoittaakseen, että heiltä löytyy samaa kykyä ja potentiaalia menestyä kovimmilla mestaruustasoilla, Mouton linjasi.

Lähde: BBC


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.