F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin moottoriurheilujohtaja Mario Isola harmitteli Austinin yllättävän sääolosuhteiden muutoksen haitanneen tallien rengastaktiikoita.

Teksasin kisaviikonlopun oletettiin kuluvan märissä merkeissä, mutta sadepilvet väistyivät yllättäen taivaalta sunnuntaiksi. Parc ferme -säännön vuoksi Pirelli ei voinut enää muuttaa rengasvalikoimiaan ja vaihtoehdoksi jäi vain nostaa renkaiden ilmanpaineita.

Oletettua lämpimämpien ja kuivempien rataolosuhteiden odotettiin näkyvän karusti sunnuntain kisassa. Ennustus havaittiin todeksi Lewis Hamiltonin voittotaistelun sortuessa rengasongelmiin ja Mercedeksen taktiikkavirheisiin.

Isolan mukaan tallit olivat tekemättömässä paikassa. Dataa ei ehditty kerätä renkaiden käytöksestä lainkaan tavalliseen malliin.

– On otettava huomioon, että kukaan ei harjoitellut paljoa pehmeillä eikä muillakaan renkailla. Perjantaina oli todella märkää, joten silloin ei saatu dataa. Heidän oli ymmärrettävä kaikki renkaista tunnin sisällä lauantaina, rengaspomo valitteli Motorsport Magazinin haastattelussa.

Brittitähti taisteli voitosta Kimi Räikkösen kanssa, mutta ei saanut ohitettua suomalaista enää kilpailun lopussa.

Pehmeällä seoksella ajaneen Hamiltonin renkaat alkoivat kuplia pahasti. Isola näki tilanteessa yhteyden Räikkösen Italian osakilpailun rengasvaikeuksiin.

– Lewis puski pehmeällä vetonsa alussa. Se oli hyvin samanlainen tilanne kuin Kimillä Monzassa. Hän ajoi uudella pehmeällä renkaalla, jossa oli paljon kumia ja lämpöä ja sitten niihin muodostui kuplia. Näin voi käydä, Isola harmitteli.

Lähde: Motorsport Magazin