Force Indian talli käski kuskikaksikkoaan Esteban Oconia ja Sergio Pereziä vaihtamaan paikkojaan jopa kahdesti peräkkäin Venäjän osakilpailussa. Tallin päällikkö Otmar Szafnauer kertoi halunneensa kokeilla omaperäisen vedon vaikutusta tallinsa iskuasemiin.

Oconia määrättiin tekemään tilaa tallitoverilleen, jotta Perez voisi kokeilla Haasin Kevin Magnussenin kimppuun hyökkäämistä.

Meksikolaiskuski ei kuitenkaan yltänyt ohitusvauhtiin Sotshin radalla, jossa vastustajan seuraaminen läheltä on äärimmäisen haastavaa. Tallipomo Szafnauer käski Pereziä antamaan sijoituksensa takaisin Oconille.

Jenkkikonkarin mukaan erikoisen ratkaisun taustalla oli halu ravistella pakkaa ja antaa Perezin kokeilla onneaan ohituksen kanssa. Szafnauer ei halunnut jättää vaihtoehtoa käyttämättä tilanteessa, jossa ei ollut mitään menetettävää.

– Eihän sitä ennen, kun kokeilee, joten mistäpä sen tietäisi? Meidän oli kokeiltava sitä. Jos se olisi toiminut, tilanteemme olisi ollut parempi. Niin kannattaa aina tehdä, jos se ei haittaa asemaasi, tallipamppu perusteli päätöstään Racefansille.

Lähde: Racefans