Toro Rosson tallipomo Franz Tost väitti Hondan kehittäneen voimayksikkönsä jo Renault’ta paremmalle tasolle. Japanilaisvalmistajan tekniikkapomo ei kommentoinut väitettä, mutta vahvisti moottorin tehojen kasvaneen selvästi.

Honda väläytteli uusimman moottoripäivityksensä voimaa Sotshissa perjantain harjoituksissa, mutta päätti kuitenkin olla käyttämättä konetta aika-ajoissa ja sunnuntain kisassa.

Voimayksikön testeissä ilmeni muutamia teknisiä oikkuja, joista Honda halusi päästä vielä eroon ennen virallista lanseerausta. Valmistaja aikoo tehdä moottorille muun muassa dynamometritestejä ennen Suzukan kisaviikonloppua.

Vaikka Hondan tekninen johtaja Toyoharu Tanabe ei ottanutkaan kantaa Tostin väitteeseen, kehui hän moottoripäivityksen tarjonneen lisää tehoja.

– Selvin ja yksinkertaisin etu on teho. Näimme toivottua kehitystä. Se on tärkein huomio, jonka teimme viikonlopun aikana uuden voimayksikön kanssa. Uuden päivityksen kanssa nähtiin positiivista suorituskykyä. Positiivista on myös se, että löysimme muutamia kehityksen kohteita, tekniikkapomo arvioi Motorsportille.

Lähde: Motorsport