Tuleva McLaren-kuski ylisti F1:stä potkut saanutta venäläistä: ”Yksi parhaista, joita vastaan olen ajanut”

© Kuva: Getty Images

McLarenille ensi kaudeksi siirtyvä Carlos Sainz Jr. sanoo viime vuonna lähtöpassit Toro Rossolta saaneen Daniil Kvjatin olleen yksi parhaista kuljettajista, joita vastaan hän on kisannut.

Venäläislupaus nousi alun perin formuloihin Toro Rosson riveissä jo neljä vuotta sitten. Lupaava vire toi nuorukaiselle ylennyksen Red Bullin ykköstalliin ensi kaudeksi.

Kvjatin otteet olivatkin kuitenkin niin heikkoja jo kauden alusta lähtien, että hänet tiputettiin takaisin Toro Rossolle vain neljän osakilpailun jälkeen.

Vaatimaton vire jatkui viime vuonna ja lopulta venäläiskuski erotettiin tallista Yhdysvaltain GP:n jälkeen. Nyt nuorukaista on kuitenkin huhuttu jälleen kerran Toro Rosson talliin.

Kvjatin hyvin tuntevan entisen Red Bull -kuski Sainzin mukaan venäläisen paluuhuhut eivät ole yllätys. Nuoren venäläisen kyvyt F1-auton ratissa herättivät kunnioitusta jo vuosia sitten.

– Vaikka minulla saattaakin olla hieman henkilökohtainen mieli, uskon Danyn [Kvjatin] olevan yksi parhaimmista kuskeista, joita vastaan olen kisannut. Kun hän jätti Formula 1:n, uskoin hänen aina tulevan takaisin, Sainz kehui Motorsportin haastattelussa.

– Aina, kun olen ollut häntä vastaan kaikissa kategorioissa hän löytää jonkin tien takaisin. Takaisin hyviin suorituksiin, takaisin F1:een tai takaisin Red Bullille, espanjalainen ihmetteli.

Lähde: Motorsport