Red Bullin F1-tallin johtomiehen Christian Hornerin mukaan Toro Rosson pestiin huhutulla kuskilupauksella Dan Ticktumilla on vielä kasvamisen varaa.

Vaikka Ticktumia pidetään erittäin lahjakkaana nousevana kuljettajakykynä, on 19-vuotias brittikuski osoittanut valitettavan usein kypsymättömyytensä.

Nuorukaisella olisi kasassa jo Formula 1 -paikkaan vaadittava FIA:n superlisenssi, jos hän ei olisi hölmöillyt itselleen aiemmin vuoden mittaista kilpailukieltoa.

Ticktum kolaroi vuonna 2015 MSA Formula -sarjan kisassa tahallaan kilpakumppaniinsa ja ohitti turva-auton aikana jopa kymmenen kilpatoveriaan sääntöjen vastaisesti.

Vuosi 2016 jäi kokonaan välistä Ticktumin kärsiessä ankaraa rangaistustaan. Tuomionsa lusittuaan nuorukainen palasi kilparadoille ja on niittänyt viime vuosina hyvää menestystä F3-sarjassa.

Ticktumin vauhti on ollut ajoittain niin vakuuttavaa, ettei nuorukaista ole maltettu olla yhdistämättä Red Bullin sisartallin Toro Rosson ensi kauden toiseen kuskin pestiin, joka on vielä toistaiseksi avoinna.

Red Bullin tallipomon Hornerin tuoreimpien puheiden perusteella englantilaislupausta ei kuitenkaan pidetä vielä aivan valmiina F1-sarjaan.

– Välillä hän käyttää suutaan ennen aivojaan. Hän on lahjakas kuljettaja, mutta hänellä on vielä kehittymistä edessä ennen kuin hän on lähelläkään Formula 1:n tasoa. Hän on nopea, mutta hänen on tasoitettava muutamia rosoisia kulmiaan, Horner arvioi Ticktumin tilannetta F1-toimittaja Luke Smithin haastattelussa.