Entinen McLarenin pääinsinööri Pat Fry on neuvotellut paluusta talliin. Brittitallin toimitusjohtaja Zak Brown vahvisti myös James Keyn palkkaamisen tekniseksi johtajaksi.

Kahdeksan vuotta McLarenin Ferrari-pestin vuoksi jättänyt Fry saattaa tehdä paluun ensi vuonna. Johtoporrastaan siivonneella tallilla olisi insinööriosaston työpaikka avoinna tehtävää aiemmin hoitaneen Matt Morrisin saatua lähtöpassit heikkojen tulosten vuoksi.

– Olemme keskutelleet Fryn ja monien muiden ihmisten kanssa vahvistaaksemme teknistä osastoamme. Olemme palkannet sisäistä muutamia ihmisiä, joista emme ole oikeastaan vielä kertonutkaan. Talliin liittyy muutamia ihmisiä, joista kerromme aikanaan, Brown valotti Racefansille.

McLaren on tehnyt sopimuksen myös Toro Rosson teknisen johtajan Keyn kanssa. Toimitusjohtaja Brownin mukaan mies nähdään tositoimissa kuitenkin näillä näkymin vasta ensi vuonna.

– Jamesin kanssa olemme tehneet sopimuksen. Hän liittyy McLareniin teknisenä johtajana. Työskentelemme edelleen sen ajoituksen parissa. On todella epätodennäköistä, että hän liittyisi meihin tällä kaudella. Meillä ei ole vielä tiedossa tarkkaa aloituspäivää, tallipomo kertoi.

Fry aloitti F1-uransa vuonna 1987 Benettonin tallin palkkalistoilla. Vuonna britti-insinööri siirtyi McLarenille, jonka palveluksessa hän viihtyi 17 vuotta.

Mies siirtyi kaudeksi 2010 Ferrarille, jossa hänen päävastuunaan oli italialaisten kilpurin rungon suunnitteleminen. Neljän vuoden kuluttua Fry sai potkut Ferrarilta organisaation tuuletuksen myötä ja siirtyi työskentelemään Manorin tallille kahden vuoden ajaksi.

Lähde: Racefans