Kimi Räikkösen tukalaan tilanteeseen uusi mielenkiintoinen teoria – Sebastian Vettelin otteet vaikuttavat

Kimi Räikkösen kohtalo Ferrarilla on vaakalaudalla. Suomalaiskuskin kohtalo kiinnostaa myös kansainvälistä mediaa suuresti.

Kokenut F1-toimittaja Mark Hughes on kirjoittanut artikkelin Ferrarin kuskitilanteesta motorsportmagazines-nettisivuille. Brittitoimittaja nostaa esille Räikkösen ja Sebastian Vettelin välisen eron tallin hierarkiassa.

Räikkösen toinen aikakausi italialaistallissa alkoi vuotta saksalaista aiemmin, vuonna 2014. Vuosi Fernando Alonson tallikaverina sujui suomalaiselta kuitenkin katastrofaalisesti, Ferrarin surkean kilpurin ollessa lähes ajokelvoton Räikkösen ajotyylillle.

Vettelin tullessa talliin nousi hän välittömästi tallin voittoja tuovaksi kuljettajaksi, Räikkösen ajauduttua lähinnä apumiehen rooliin.

Juuri tämän asian Hughes nostaa esille. Räikkönen on väläytellyt ja pistänyt Vettelin tiukoille vain ajoittain, ja kaikesta hyvästä harmoniasta huolimatta se ei ole välttämättä tallille riittävää.

Hughesin mukaan edesmennyt pääjohtaja Sergio Marchionne nosti tämän kynnyskysymykseksi Räikkösen jatkoa miettiessään.

– Marchionne esitti kysymyksen, onko Räikkönen tarpeeksi nopea kuljettaja antaakseen Vettelistä oikeanlaisen kuvan.

Vettel on noussut mestaruustaisteluun tällä ja edellisellä kaudella, mutta saksalaisen omat virheet ovat käyneet kalliiksi. Vettel nauttii edelleen luottoa tallissa, mutta Ferrarilla halutaan miettiä uutta kirittäjää.

– Kuinka he voivat olla varmoja Vettelin suoritustasosta, jos toinen kuski antaa vain ajoittain vastusta hänelle? Tulikuuma tulevaisuudenlupaus voisi antaa uudenlaista perspektiiviä, ja samalla talli voi käynnistää sukupolvenvaihdon. Juuri näin Marchionne ajatteli, Hughes kirjoittaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.