Kimi Räikkösen vaihdos Ferrarila Sauberin rattiin kuulostaa takapakilta, mutta se voi osoittautua vielä melkoiseksi onnenpotkuksi.

Sveitsiläistalli ei ole juurikaan juhlinut MM-sarjassa. Ainoa voitto tuli kaudella 2008, jolloin se toimi BMW:n tehdastallina. Ennen Fiatin Alfa Romeo -kytköstä talli oli jopa hyvin lähellä konkurssia, mutta tällä kaudella kehityskäyrä on sojottanut hurjasti ylöspäin.

Charles Leclerc ja Marcus Ericsson ovat tuoneet tallille 19 MM-pistettä, ja autolla on pystytty taistelemaan useaan otteeseen keskikastin muita autoja vastaan. Kehitys vuoden takaisesta on hurja.

[readmore from=”räikkönen kimi”]

Lisää hyviä uutisia tallille luo tieto tiiviistä Ferrari-yhteistyöstä. Sarjan tehokkaimpien voimanlähteiden lisäksi talli saa muutakin teknistä apua sarjan suurimmalta tiimiltä.

Lisäksi alkukesästä talliin vaihtaneen Simone Restan pesti teknisenä johtajana lupaa hyvää. Resta on suunnitellut Ferrarille lukuisia menestyskilpureita, joten hänen osaamisensa voi auttaa Räikköstä nousemaan erittäin lähelle sarjan kärkisijoja myös Sauberin ratissa.