Eräitä kuluvan F1-kauden kuumimmista puheenaiheista ovat olleet Ferrarin tekniset ratkaisut, joita on epäilty useasti sääntöjen vastaiseksi muiden kärkitallien toimesta. Italialaistalli vakuutti Monzassa asian tutkinnan olevan ratkaistu lopullisesti.

Mercedes ja Red Bull nostivat esiin epäilyjä Ferrarin sääntöjen kiertämisestä niin useasti, ettei FIA:lle jäänyt muita vaihtoehtoja kuin tutkia italialaisten kilpuri perinpohjaisesti.

Ferrarin epäiltiin venyttäneen F1:n sääntöjä akun ja energiankeruujärjestelmän toiminnan rajoitteista. Autourheilun kattojärjestö FIA syynäsi maranellolaisten menopelit tarkasti läpi, mutta ei todennut mitään sääntöjen vastaisia virityksiä.

Nyt tallin tekninen johtaja Mattia Binotto vakuutti medialle tutkintojen olevan lopullisesti valmiita, eikä asiaan enää näillä näkymin palata.

– Tietenkin voimayksikkö on monimutkainen elementti ja on ollut sellainen jo vuodesta 2014. FIA on täysin tietoinen meidän komponenteistamme ja se onkin meidän vastuumme varmistaa joka kerta FIA:n olevan vakuuttunut siitä, onko kaikki on kunnossa vai pielessä, tallipomo sanoi F1 Todaylle.

– Näin vain tapahtuu yksinkertaisesti silloin, kun ilmassa on kysymyksiä. Me vastaamme ja selitämme. Näin se vain on. FIA on varmasti tyytyväinen julistettuaan automme sääntöjen mukaiseksi jokaisessa kisassa. Meidän puolellamme väki on onnellista nähtyään, että asia on loppuun käsitelty heidän [FIA:n] toimestaan, Binotto kertoi.

Lähde: F1 Today