Williamsin tekniikkapomon Paddy Lowen mukaan Formula 1:n uusi hanke lisätä ohituksia F1-kisoissa on sarjan ”uusi ase”.

Lowen tarkoittama ase on F1-sarjan panostus sääntöuudistuksiin, joilla heikennetään autojen äärimmilleen kehittyneitä aerodynaamisia ominaisuuksia.

Vaikka alati uudistuva F1-tekniikka on herättänytkin aina suurta intoa niin fanien kuin tallienkin keskuudessa, on autojen aerodynamiikan kehitys johtanut vuosien varrella yhteen vähemmän toivottuun kääntöpuoleen.

Nykyajan F1-kilpurit ohjaavat ”likaista ilmaa” aerodynaamisten osiensa kautta taakseen niin tehokkaasti, että takaa tulevilla haastajilla on äärimmäisen vaikea päästä edes lähelle saatikka ohittaa toista kuskia.

Vuodeksi 2021 kaavailtujen aerodynamiikkasääntöjen muutoksien olisi määrä vähentää autojen downforcea. Lowe uskoo uudistuksen helpottavan ohittamista selvästi.

– Mitä enemmän sen parissa tehdään töitä, sitä parempi. Hyvä juttu on se, että F1 käyttää nyt todella enemmän rahaa keskeiseen aerodynaamisen suorituskyvyn kehitystyöhön. Sitä ei tehty ennen. GP-pomoilla on ase, jota ei ollut ennen, Williams-jehu hehkutti Motorsportille.

Lähde: Motorsport