F1-autojen tulevaisuuden ulkonäöstä ei kannata innostua liikaa. Force Indian tekninen johtaja Andy Green uskoo suunnittelijoiden pilaavan omilla ajatuksillaan F1-sarjan idean autojen ulkonäöstä.

Sarja esitteli konseptiajatuksensa uusista autoista aiemmin tällä viikolla (uutinen). Radikaalisti muuttunut ulkonäkö on kerännyt faneilta pääosin ylistystä, mutta Green toppuuttelee innokkaimpia.

Kokenut kehäkettu muistuttaa kyseessä olevan F1-sarjan ensiluonnos ja -ajatus autoista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että se olisi realismia.

– Ne ovat vasta luonnoksia. En innostuisi siltä, miltä ne näyttävät, sillä autojen suunnittelijoita ei kiinnosta niiden ulkonäkö, Green toteaa Autosportille.

Green on nähnyt vastaavanlaisia suuria sääntöuudistuksia ennenkin. Siksi hän osaa olla innostumatta niiden vaikutuksesta autojen ulkonäköön liikaa.

– Kauden 2021 autot eivät tule näyttämään tuolta. Insinöörejä ja suunnittelijoita kiinnostavat vain heille annetut raamit ja mitat, ei ulkonäkö. Yleensä kaunein auto on se, joka on lähtöruudukon kärkipäässä, Green vetoaa vanhaan F1-viisauteen.