Kauden 2021 F1-autoista lisää kuvia – kaunokaisia vai rumiluksia?

© Kuva: Getty Images

F1-autot muuttuvat parin vuoden päästä radikaalisti. Sarja on julkaissut uusia konseptikuvia autojen ulkonäöstä.

Sääntömyllerryksen myötä ohittamista on tarkoitus helpottaa vähentämällä likaisen ilman vaikutusta takana-ajavaan autoon. Tähän pyritään autojen uudenlaisella muotoilulla sekä downforcea tuottavien osien, kuten siipien, uudelleenajattelulla.

Myös Halo-turvakaari on otettu mukaan autojen visuaalista ilmettä mietittäessä. Tarkoitus on, että pääsuoja on jatkossa huomaamattomampi osa autoa. Autoista halutaan tehdä sarjan omien sanojen mukaan vaikuttavia luomuksia, jotka jokainen lapsi haluaa julisteen muodossa seinälleen.

Nyt esitellyt autot ovat vasta prototyyppejä. Kehitystyö käy vilkkaana, joten autojen lopullista ulkonäköä ja ominaisuuksia ei ole vielä lyöty lukkoon.

Autoihin pääsee tutustumaan alta tai täältä.