Ferrarille ensi kaudeksi siirtyvä kuskilupaus Charles Leclerc sai italialaisvalmistajalta tuliterän 488 Pista -urheiluauton.

Youtubeen ladatulla videolla nähdään se hetki, kun Kimi Räikkösen pestin Ferrarilla perivä Leclerc ottaa vastaan upouuden menopelinsä toimituksen kotikaupungissaan Monacossa.

720 hevosvoimaa konetilansa sisään kätkevä 488 Pista on kilpuri, joka on tehty täysin ratapäiväharrastajien mieltymyksiä mukaillen. Auton ominaisuudet ovat viritetty äärimmilleen suorituskyvyn nimissä.

Pista luo jopa 20 prosenttia enemmän downforcea kuin GTB-mallin Ferrari 488. Painoakin on edelliseen malliin verrattuna jopa 90 kiloa vähemmän.

1280 kiloa painavan 488 Pistan konetilassa ärisee 3,9-litarinen tuplaturbolla varustettu V8-moottori.

Ferrarin mukaan kyseessä on heidän historiansa tehokkain kahdeksansylinterinen voimanpesä. Vääntöä koneesta tulisi löytyä jopa 770 newtonmetriä.

Aerodynamiikan, painon ja poikkeuksellisen tehokkaan moottorin yhdistelmä johtaa varsin hurjaan lopputulemaan: 488 Pista kiihtyy nollasta sataan vain 2,85 sekunnissa. Nollasta kahteen sataankin vie sekunneissa vain 7,6.

Kuten arvata saattaa, Pistan hintalappu ei ole huokeimmasta päästä. Auton lähtöhinta on The Telegraphin mukaan ainakin Iso-Britanniassa 252 765 puntaa eli 283 503 euroa.

Katso video Leclercin uudesta kilpurista ylhäällä olevasta linkistä tai tämän linkin takaa.